Over mij

Mijn naam is Alyanne van de Nes (1992). Ik ben opgegroeid in Amsterdam en heb een paar jaar in Sydney, Australiƫ gewoond. Sinds 2020 woon ik in Cuijk en heb ik een eigen praktijk. Ik ben naast mijn praktijk ook nog werkzaam als begeleider voor de doelgroep Doof plus (doof/slechthorend/CI-dragend met verstandelijke beperking, autisme etc.)

In 2019 ben ik afgestudeerd als beeldend therapeut aan de Hogeschool van Leiden in HBO Vaktherapie antroposofisch georiƫnteerd (destijds kunstzinnige therapie). Deze studie combineert twee dingen die voor mij belangrijk zijn. Mensen helpen en kunstzinnig bezig zijn. Ik ontdekte dat als je iets maakt, dit helend kan werken. Dit toepassen op een diversiteit aan mensen met ieder een eigen verhaal heb ik altijd mooi gevonden. Mijn eerste stage heb ik gedaan bij een revalidatiecentrum voor mensen met Niet-aangeboren hersenletsel, CVA, Korsakov, dwarslaesie en afasie. Ook heb ik een jaar stage gelopen bij een locatie voor dagbesteding met een atelier voor mensen met meervoudige beperking (verstandelijk en lichamelijk).

Tijdens mijn opleiding heb ik een minor mogen doen waar ik de basis van gebarentaal en dovencultuur heb geleerd. Dit versterkte nog meer mijn interesse voor gebarentaal (lees hier het verhaal over gebarentaal verder). Zo doende heb ik mijn vierdejaars stage op een woning voor Doof plus gedaan. Voor mijn vierdejaars scriptie onderzoek, heb ik onderzocht hoe vaktherapie kan helpen met emotieregulatie-problematiek bij Doof plus en ben ik onderzoek gaan doen naar identiteitsproblematiek bij deze doelgroep.

Na mijn studie heb ik zowel als persoonlijk begeleider en als vaktherapeut verder gewerkt op de woning waar ik stage heb gelopen. Daarna heb ik bij een andere instelling een woning mogen helpen opzetten voor de doelgroep Doof plus. Ik ben werkzaam geweest bij een locatie voor dagbesteding als vaktherapeut voor mensen met Niet-aangeboren Hersenletsel, dementie en Korsakov. Daarnaast heb ik als vaktherapeut individuele en groeps-trajecten met vooral de doelgroep verstandelijke beperking en Doof plus.

Personalia